103 poze   21660 vizite

sarea 2

Este un compus chimic alcatuit din doua elemente:sodiu si clor.Dintre acestea doua sodiul va produce cele mai mari probleme.

Asa cum stim cu totii,corpul porumbeilor este alcatuit dintr-o multitudine de celule grupate alcatuind impreuna corpul fizic.

Atunci cand sarea patrunde in organism,scoate cu forta apa din celule si o impinge in spatiile intercelulare si interstitiale.Deoarece celulele au nevoie de apa, ele ii cer organismului sa compenseze cantitatea de apa pierduta extragand-o din orice sursa provocand o presiune enorma asupra restului organismului.

Organismul intra in alerta.Apa,care in mod normal ar trebui sa fie utilizata in alte procese,este deviata pentru satisfacerea setei celulare.In cea mai mare parte,apa necesara la nivel celular va fi obtinuta prin deshidratarea alimentelor ingerate pentru ca nevoile celulare primeaza.

In conditii normale,organismul extrage apa din alimentele ingerate,afectand procesele de digestie si mai ales eliminarea reziduurilor. Aceasta apa ajuta la eliminarea reziduurilor,curatand organismul de resturile care i-ar putea face rau si evitand astfel posibilitatea ingrasarii.

Pe de alta parte, atunci cand exista un mare excedent de sare in organism, apa este tot mai putin disponibila, alimentele se ingroasa in tubul digestiv, digestia este periclitata, ca si eliminarea reziduurilor de altfel.

Organismul se baloneaza, pe masura acumularii apei care repet, se produce acolo unde nu este necesar, unde nu poate fi folosita si unde din cauza cerintelor peste normal ale organismului nu face decat sa lucreze impotriva organismului.

Ati putea spune: “Si ce daca? Nu-i decat apa! Ce mai conteaza?”.Ei bine,un gram in plus ramane un gram in plus, fie ca este vorba despre apa, fie ca este vorba despre grasime. V-ati dat seama vreodata ca aproape 75% din greutatea dumneavoastra este reprezentata de lichide?

Pe de alta parte,cresterea concentratiei sarii in circulatie este strans legata de hipertensiunea arteriala. De parca ar mai fi de mirare!

In mod curios, sarea este un drog la fel de puternic ca si zaharul, pentru ca este un stimulent foarte puternic. In ciuda reputatiei pe care si-a dobandit-o, de intaritor al gustului, sarea nu face hrana mai gustoasa. Cel mult ia cu asalt papilele gustative intr-un mod unic,care ii este specific ei, ca sare nu lui ca aliment. Dupa ce va veti obisnui sa mancati nesarat o vreme,veti vedea ca nu-i veti mai simti lipsa si in schimb veti descoperi gusturi noi, care pana atunci au fost mascate de gustul sarii.

Unul dintre motivele pentru care consumul de sare este greu de limitat este acela ca sarea este la fel de atotputernica in domeniul alimentar ca pistruii pe pielea persoanelor roscate si ca nisipul in desert.In mod incredibil, numai 1/3 din sarea ingerata de catre un consumator mediu este adaugata in timpul prepararii hranei sau la masa. Sub diverse forme, sarea este folosita in prepararea produselor alimentare prefabricate, drept conservant, drept amplificator al aromelor, precum si ca agent de influentare a unor proprietati.

Sunt sigur, insa ca veti considera ca este mai bine sa reduceti consumul de sare oriunde si oricand este posibil. La urma urmelor, de ce sa nu profitati de orice posibilitate care vi se ofera pentru a va atinge scopul?



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
emiliandaniel 15 decembrie 2013  
Interesanta prezentarea
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.